Webinar ‘Mentale schakelvaardigheid en agressie bij autisme’

Op maandag 15 december om 19.00 uur zendt AutismeTV een Kannerlezing uit over Mentale schakelvaardigheid en agressie bij autisme.

In het eerste deel van het webinar vertelt Eelke Visser over het verloop en de resultaten van haar onderzoek naar het verband tussen mentale schakelvaardigheid en gedragsproblemen bij mensen met een licht verstandelijke beperking en autisme. Eelke Visser is promovenda op het project Autisme en Agressie bij het Radboudumc, afdeling Medische Psychologie. Daarnaast is zij werkzaam bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als onderzoeker op verschillende projecten rond autismehulpverlening.

In het tweede deel van het webinar reageert Sandra Martens op haar bevindingen in de praktijk als het gaat om agressie en autisme.
Sandra Martens is behandelcoördinator op de CIBA, de speciale afdeling van het Dr. Leo Kannerhuis voor crisisinterventie en intensieve behandeling.

Kannerlezing

Deze uitzending van AutismeTV is onderdeel van de Kannercyclus van het Dr. Leo Kannerhuis. Viermaal per jaar wordt er binnen deze cyclus een refereerbijeenkomst georganiseerd. Een gepromoveerde spreker gaat in op de uitkomsten van een promotieonderzoek, dat een relatie heeft met autisme in brede zin. In de bijeenkomst wordt tevens een link gelegd van wetenschappelijk onderzoek naar behandeling. In het tweede deel komt een tweede spreker aan bod die reageert en (kritische) vragen stelt vanuit de praktijk.

Aanmelden voor de lezing kan hier.

kannercyclus