Uitbreiding telezorg bij GGZ Noord Holland Noord

tablet laptopHet centrum autisme van GGZ Noord-Holland-Noord gaat in 2014 het gebruik van beeldschermen binnen de behandeling fors uitbreiden. Alle cliënten die casemanagement ontvangen krijgen een licentie om digitaal beeldcontact met hun behandelaar te maken. Ook binnen de andere behandelvormen zal het beeldschermgebruik onderzocht en uitgebreid worden. Er zijn in totaal 200 licenties gereserveerd.

Sinds 2012 gebruikt het centrum autisme beeldschermen binnen de behandeling van mensen met autisme. Deze beeldschermen staan bij cliënten thuis en bieden de mogelijkheid tot contact met de hulpverlener. Tevens is er via het beeldscherm contact met lotgenoten en mantelzorgers mogelijk.

Op dit moment heeft het centrum autisme bij 40 cliënten die zelfstandig wonen een beeldscherm geplaatst. Via dit beeldscherm kunnen deze cliënten contact maken met een zogenaamde zorgpost, waar ze hun hulpverlener treffen.

Het telezorgcontact vindt plaats naast behandelcontacten waarbij de hulpverleners bij de cliënten thuis komen en kan ingezet worden wanneer iemand tijdelijk intensievere begeleiding nodig heeft. Het telezorgcontact gaat het face to facecontact voor een deel van de behandeling vervangen zodat behandeltijd efficiënter ingezet wordt.