Praktijkboek ROM in de ggz deel II

Vrijdag 21 juni jl. is het Praktijkboek ROM in de GGZ II, Implementatie en gebruik bij verschillende doelgroepen (V.J.A. Buwalda, M.A. Nugter, J.A. Swinkels, C.L. Mulder, 2013) verschenen. Dit boek is een vervolg op het in 2011 verschenen Praktijkboek ROM in de ggz, een leidraad voor gebruik en implementatie van meetinstrumenten (Buwalda, Nugter, Swinkels en Mulder).

In dit vervolg wordt hernieuwd aandacht gevraagd voor de toepassing van Routine Outcome Monitoring (ROM) voor de behandeling van patiënten. Hoofdstuk 7 gaat in het bijzonder over ROM bij patiënten met autisme. Anneloes Bal, Linda Cuppen en Jan-Pieter Teunisse van het Dr. Leo Kannerhuis hebben hoofdstuk 7.1. over de ontwikkeling en implementatie van ROM bij patiënten met autisme geschreven. Vanuit GGZ Noord-Holland-Noord  heeft Eva van den Dijssel, beleidsadviseur centrum autisme, een bijdrage geleverd. Zij heeft meegeschreven aan hoofdstuk 7.2. over ROM-ervaringen van patiënten met autisme en hulpverleners.

Dit boek is bestemd voor alle professionals in de ggz die patiënten behandelen en begeleiden, zoals psychiaters, psychologen en verpleegkundigen. Tegelijkertijd kunnen ook managers en projectleiders ROM hun voordeel doen met dit tweede praktijkboek over ROM in de GGZ.