Partners actief tijdens Nationale Autismeweek

autismeweek_2014Van 29 maart t/m 5 april vindt de Nationale Autismeweek plaats, met het thema ‘Ontmoet autisme’. Diverse partners van Leo Kannerhuis Nederland zijn actief in het organiseren van activiteiten gedurende deze dagen, om zo meer aandacht te vragen voor autisme. Meer informatie over de Nationale Autismeweek is te vinden op: www.autismeweek.nl

Dr. Leo Kannerhuis zendt ‘AutismeTV’ uit
Tijdens de Nationale Autismeweek maakt het Dr. Leo Kannerhuis een uitzending van AutismeTV, inhakend op het landelijke thema: ‘Ontmoet autisme’. Voor actuele informatie over deze uitzending: volg ww.autismetv.nl via de website en via social media.

1 en 2 april: Autismeteams Jonx|Lentis organiseren diverse activiteiten
Het Autisme Team Noord-Nederland (ATN) in Leeuwarden organiseert op 1 april een Autisme Café. Van 17.00 tot 19.00 uur kunnen volwassenen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) in gesprek gaan met lotgenoten. Van 19.00 tot 21.00 uur kunnen familieleden van kinderen met ASS met elkaar in gesprek

Het Autisme Team Noord-Nederland (ATN) in Groningen organiseert op 2 april een senso circuit, waarbij deelnemers zelf kunnen ervaren hoe het is om autisme te hebben. Aanvang: 19.00 uur

Tijdens de Autismeweek zijn bij ATN Drachten schilderijen te bewonderen van bewoners van de woon- en werkgemeenschap voor mensen met autisme van Jonx Autisme. Daarnaast wordt op woensdagmiddag 2 april om 14.00 uur een lezing gegeven door schrijfster Hennie Struik (vooraf aanmelden noodzakelijk).

Lees hier meer over de activiteiten bij Jonx | Lentis

3 april: Autisme-informatieavond mmv Leo Kannerhuis Brabant
Op donderdag 3 april van 19.30-22.30 uur vindt in Tilburg een informatieavond plaats rondom autisme, georganiseerd door zeven betrokken organisaties, waaronder Leo Kannerhuis Brabant. De avond is voor iedereen toegankelijk. Er is onder andere een informatiemarkt en een talentenmarkt. Verder zijn er sprekers en workshops. Locatie: Wijkcentrum de Poorten, Hasseltstraat 194 te Tilburg.

3 april: Informatiecafé en theatervoorstelling mmv GGZ Noord-Holland-Noord
Op donderdag 3 april organiseert GGZ Noord-Holland-Noord i.s.m. het convenant autisme een informatiecafé. Tussen 16.00 tot 20.00 uur is er mogelijkheid om ervaringen en tips uit te wisselen met ervaringsdeskundigen en professionals uit de regio Noord-Holland Noord en kunnen vragen gesteld worden. Om 18.00 uur zal de voorstelling ‘Ik wil wel eens rust’ gespeeld worden door de theatergroep ‘Rots en Theater’. De toegang is gratis. Locatie: De Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1 te Schagen. Het informatiecafé is vrij toegankelijk.

5 april: Deelname aan informatiemarkt Leo Kannerhuis Brabant
Op zaterdag 5 april van 11.00 – 16.00 uur vindt in Breda een informatiemarkt plaats, georganiseerd door het Autisme Netwerk West-Brabant. Aan de informatiemarkt neem LKH Brabant deel. De markt is zowel bedoeld voor mensen met autisme als familieleden, professionals en andere geïnteresseerden. Verder zijn er presentaties en workshops. Locatie: MEE West-Brabant aan de Heerbaan 100 te Breda.

8 april: Informatieve middag door Sarr Expertisecentrum Autisme (onderdeel van de Parnassia Groep)
Op 8 april organiseert Sarr samen met MEE Rotterdam en het Autisme Info Centrum Rotterdam een informatieve middag. De informatiebijeenkomst zal plaatsvinden op de locatie van MEE Rotterdam van 16.00 tot circa 20.00 uur. Het programma bestaat uit lezingen. Verder worden er doorlopend films van de Nederlandse Vereniging voor Autisme getoond. Ook zijn er informatiestands.

Lees hier meer informatie over de informatieve middag door Sarr