LKH Nederland komt met beeldbank autisme

printscreen BeeldbankLeo Kannerhuis Nederland werkt aan de opbouw van een beeldbank autisme waarop, zoals de naam doet vermoeden, beeldmateriaal te vinden is over het onderwerp autisme.

De beeldbank komt tegemoet aan de behoefte van de samenwerkingspartners van Leo Kannerhuis Nederland om op één centrale plek beeldmateriaal over autisme te kunnen raadplegen. Basismateriaal dat geschikt is ter ondersteuning van de professional en cliënt in de informatievoorziening, behandeling en deskundigheidsbevordering en wat snel kan worden gevonden, zonder dat men het volledige internet hoeft af te zoeken naar geschikte videofragmenten.

Bètaversie
De beeldbank is nog in ontwikkeling en bestaat op dit moment uit divers beeldmateriaal dat vrij beschikbaar is op internet. Het betreft een bètaversie die in de loop van de tijd verder uitgebouwd gaat worden. Op termijn wordt gedacht aan een besloten gedeelte waar, door franchisepartners zelf ontwikkeld materiaal, geplaatst kan worden. Het doel is om zodoende de beeldbank uit te laten groeien tot een veelzijdige multimedia-omgeving voor zowel partners als niet-partners van Leo Kannerhuis Nederland.

De bètaversie van de beeldbank is vanaf heden beschikbaar.