Leo Kannerhuis Brabant start met online HoNOS(CA)-trainingsmodule

Leo Kannerhuis Brabant start als eerste franchisepartner met de online HoNOS(CA)-trainingsmodule. Deze module is door Leo Kannerhuis Nederland speciaal voor haar franchisepartners ontwikkeld om hen op efficiënte wijze te ondersteunen bij de uitrol van de HoNOS(CA)-training binnen hun organisatie.

De HoNOS(CA) is een vragenlijst die het Sociaal emotioneel functioneren in kaart brengt. De lijst wordt ingevuld door behandelaren en afname ervan is verplicht gesteld door zorgverzekeraars.

Complexiteit doelgroep onderschat
Hoewel de HoNOS(CA) niet moeilijk is om in te vullen, leert de ervaring dat er vaak te weinig problemen worden gescoord. Complexiteit van de doelgroep wordt hierdoor onderschat. Stichting ROMCKAP heeft een landelijke training ontwikkeld waarmee een instelling enkele behandelaren kan laten scholen, waardoor zij de benodigde vaardigheden aangeleerd krijgen om de HoNOS(CA) te scoren. Zij kunnen de training vervolgens binnen hun eigen instelling uitrollen.

Uitrol HoNOS(CA)-training in eigen organisatie
De uitrol van de training binnen de eigen organisatie kan op eenvoudige wijze plaatsvinden met behulp van de ontwikkelde online training van Leo Kannerhuis Nederland. LKH-NL biedt al haar samenwerkingspartners de HoNOS(CA) instructie aan. Ook GGZ Noord-Holland-Noord zal op korte termijn starten met de uitrol van de HoNOS(CA)-training in hun organisatie.