Kliniek autisme GGZ NHN neemt comfortroom in gebruik

De kliniek autisme van GGZ NHN (Noord-Holland-Noord ) heeft een rustruimte (comfortroom) ingericht. Een comfortroom is een prettig ingerichte kamer die je kunt gebruiken wanneer je last hebt van overprikkeling, onrust, angst, spanning of stress. Het is een ruimte waar je tot rust kunt komen en je even af kunt zonderen van de drukte/overprikkeling van de kliniek.

De comfortroom wordt op vrijwillige basis gebruikt en is geen alternatief voor dwang en drang, om conflicten te voorkomen of te separeren. De comfortroom is bedoeld om op een bewuste wijze en op een alerte manier te ontspannen, tevens zou de ruimte gebruikt kunnen worden om individuele mindfulness te geven.

De decoratie en de inrichting van de ruimte zijn erop gericht de zintuigen niet te overprikkelen, maar tot rust te brengen. Hierbij wordt rekening gehouden met het gebruik van kleuren, licht, muziek en het tastzintuig.

Tijdens gesprekken met de behandelaar zal bepaald worden hoe de ruimte binnen de individuele behandeling van cliënten ingezet kan worden.

Nieuwe, prikkelarme comfortroom Kliniek Autisme bij GGZ NHN

Nieuwe, prikkelarme comfortroom Kliniek Autisme bij GGZ NHN