Hoog-specialistisch netwerk LKH Nederland voorloper op advies Gezondheidsraad

Om kennis en expertise snel te kunnen uitwisselen moeten zorgaanbieders hoog-specialistische geestelijke gezondheidszorg (ggz) in netwerken verankeren. Dat adviseert de Gezondheidsraad aan minister Schippers, en meldt nieuwssite Skipr.

Leo Kannerhuis Nederland, franchisenetwerk voor hoog-specialistische autisme-hulpverlening, loopt reeds 5 jaar voor op dit advies. Sinds 2009 is het samenwerkingsverband ontstaan met de aansluiting van de eerste samenwerkingspartner. Het samenwerkingsverband bestaat sinds 2012 uit zeven GGZ-instellingen en één RIBW, geografisch verspreid over heel Nederland. Ze werken volgens een gezamenlijk concept waardoor de specialistische behandelcapaciteit toeneemt en hoogstaande kwalitatieve zorg dichtbij iedere cliënt geleverd wordt. Hierbij is een grote rol weggelegd voor kennis delen, onderzoek en innovatie.

Leo Kannerhuis Nederland is een succesvol functionerend netwerk, waarin kennis en expertise delen voorop staan, waar gewerkt wordt aan doorontwikkeling van specialistische autismebehandeling, en waar veel ruimte is voor onderzoek en ontwikkeling van innovatieve concepten.  Hiermee komt het samenwerkingsverband reeds tegemoet aan het advies van de Gezondheidsraad. Leo Kannerhuis Nederland hoopt in de toekomst haar kennis en netwerk verder te verstevigen en uit te breiden.

Lees hier het bericht op Skipr 

Lees hier het bericht op www.gezondheidsraad.nl