e-Health modules emotieregulatie, psycho-educatie en sollicitatietraining ontwikkeld

Logo emotieregulatieIn de afgelopen periode is vanuit Leo Kannerhuis Nederland de blended behandelmodule emotieregulatie ‘Anders boos zijn’  ontwikkeld voor kinderen met autisme  in de leeftijdsgroep 10 -12 jaar.

De training bestaat uit 10 e-health bijeenkomsten die ieder opgevolgd worden door een face-to-face bijeenkomst. Een mooi voorbeeld van een product tot stand gekomen vanuit de gezamenlijke onderzoeks- en innovatiegelden en de bundeling van kennis van de verschillende franchisepartners.

Naast de blended behandelmodule Anders boos zijn is er ook een blended behandelmodule Psycho-educatie voor Volwassenen en een Sollicitatietraining ontwikkeld. Alle drie behandelmodules worden inmiddels door verschillende samenwerkingspartners van Leo Kannerhuis Nederland als pilot gebruikt in de autisme-behandeling.

Ontwikkeling nieuwe behandelmodules
Momenteel wordt gewerkt aan blended behandelmodules voor verschillende leeftijdsgroepen met onderwerpen als sociale vaardigheden en communicatie, vriendschap, relaties, seksualiteit en psycho-educatie voor kinderen. In de loop van 2015 komen deze blended behandelmodules beschikbaar voor de samenwerkingspartners.

D.m.v. een online uitwisselplatform deelt Leo Kannerhuis Nederland de ontwikkelde blended behandelmodules met haar samenwerkingspartners.