Deelname Mondriaan Limburg aan Leo Kannerhuis Nederland een feit

 

Mondriaan franchisenemer expertisecentrum autismespectrumstoornissen

Op 20 juni jl. tekenden E. Reijnen, bestuurder Dr. Leo Kannerhuis en P. Nelissen, directeur Mondriaan Kinderen en Jeugdigen, een franchiseovereenkomst waardoor Mondriaan Kinderen en Jeugdigen per 1 september officieel franchisenemer is van Leo Kannerhuis Nederland. Hiermee komt de integrale autismehulpverlening in Limburg in een stroomversnelling.

Landelijk netwerk van autismebehandeling

In 2006 heeft het Dr. Leo Kannerhuis, centrum voor autisme, in samenwerking met het Ministerie van VWS een plan van aanpak ontwikkeld om te komen tot een regionale spreiding van het gespecialiseerd behandelaanbod voor mensen met autisme in Nederland.

In dit plan van aanpak ontwikkelen eerste- en tweedelijns zorginstellingen uit zes regio’s in Nederland middels een franchiseconstruct en met inbreng van de kennis en ervaring van het Dr. Leo Kannerhuis, een dergelijk specialistisch aanbod voor autisme.

Per 1 september vult Mondriaan Kinderen en Jeugdigen de lijst van franchisenemers in Nederland officieel aan. De andere franchisepartners van Leo Kannerhuis Nederland zijn GGZ NHN, Lentis, Leo Kannerhuis Brabant, Altrecht/SBWU. Ook Parnassia zal zich binnenkort aansluiten.

Gesteund door netwerk van professionals

Onlangs heeft Mondriaan Kinderen en Jeugdigen haar zorgprogramma autismebehandeling doorontwikkeld naar een poliklinisch, klinisch en deeltijd behandelaanbod voor kinderen en jeugdigen met ASS. Zij worden behandeld met afgestemde therapieën en op speciaal daarvoor ingerichte afdelingen. Met de samenwerking met Leo Kannerhuis Nederland krijgt Mondriaan toegang tot aanvullende specifieke behandelarrangementen en behandeling via e-health en multimedia. Door deelname aan wetenschappelijk onderzoek beschikt men te allen tijde over de laatste inzichten die in de behandeling verweven worden.

Hierdoor kan Mondriaan kinderen en jeugdigen met ASS en hun ouders/opvoeders, nog beter op weg helpen naar een toekomst die zij zelf vorm kunnen geven, maar waarin zij zich ten alle tijd gesteund weten door een netwerk aan gedegen toegeruste professionals, op de achtergrond waar mogelijk, maar altijd paraat om gepaste hulp op maat te bieden waar nodig.

Meer informatie

Lees meer informatie in het dagblad artikel Franchise Mondriaan LKH Nederland_september 2012 van 28 september 2012, dagblad de Limburger.