Landelijke Casuïstiekdag 2016: Jeroen Dewinter

Programma Landelijke Casuïstiekdag 20 juni 2016

Op maandag 20 juni 2016 organiseert het Leo Kannerhuis Nederland weer de landelijke Casuïstiekdag. Dit jaar opent Jeroen Dewinter de dag met een interessante lezing over de seksuele ontwikkeling van jongens met autisme. Klinisch psycholoog Dewinter deed jarenlang onderzoek naar dit thema en is recent hierop gepromoveerd aan de universiteit van Tilburg.

Jeroen Dewinter

Een voorproefje van Dewinters onderzoek is te beluisteren via dit geluidsfragment uit het Radio 1 Journaal.

Daarnaast levert samenwerkingspartner Lister een bijdrage over herstelgericht werken in de keten.

Net als andere jaren bestaat de hoofdmoot van de dag uit het bespreken van zware casuïstiek die wordt ingebracht door de samenwerkingspartners van Leo Kannerhuis Nederland. Deelnemers kunnen een van de drie trajecten bijwonen: kinderen, jeugd of volwassenen.

Bekijk Programma Landelijke Casuïstiekdag 20 juni 2016

Deelname
De Casuïstiekdag is voor medewerkers van de samenwerkingspartners van Leo Kannerhuis Nederland. Aanmelding verloopt via de franchisepartners. Geïnteresseerden kunnen zich bij hun eigen organisatie melden bij de manager die betrokken is bij Leo Kannerhuis Nederland. Hij of zij inventariseert de deelnemers en geeft de namen door aan LKH-NL. Per partner kunnen er tien medewerkers deelnemen.