Behandeling met beeldschermen bij centrum autisme GGZ NHN

Sinds 2012 gebruikt het centrum autisme van GGZ Noord-Holland-Noord beeldschermen bij de behandeling van mensen met autisme. Deze beeldschermen staan bij cliënten thuis en bieden de mogelijkheid tot contact met de hulpverlener. Tevens is er via het beeldscherm contact met lotgenoten en mantelzorgers mogelijk.

Behandeling via beeldschermen wordt bij GGZ Noord-Holland-Noord telezorg genoemd en deze vorm van behandeling is binnen de gehele organisatie ingevoerd. Ook het centrum autisme heeft bij 25 cliënten die zelfstandig wonen een beeldscherm geplaatst. Via dit beeldscherm kunnen deze cliënten contact maken met een zogenaamde zorgpost, waar ze hun hulpverlener treffen.

Het telezorgcontact vindt plaats naast behandelcontacten waarbij de hulpverleners bij de cliënten thuis komen en kan ingezet worden wanneer iemand tijdelijk intensievere begeleiding nodig heeft. Op termijn wordt er gekeken of het telezorgcontact het face to face contact in een deel van de gevallen kan vervangen zodat behandeltijd efficiënter ingezet wordt.