U bent wettelijk verplicht om een ​​autoverzekering af te sluiten. Ontdek wat de beste manier is om een ​​geschikte autoverzekering te kopen, inclusief de verschillende soorten dekkingen die beschikbaar zijn, hoe u vergelijkingssites gebruikt, waar u hulp kunt krijgen en enkele andere dingen waar u aan moet denken bij het rondkijken.

Een autoverzekering geeft u financiële bescherming bij een ongeval. En sommige soorten dekken ook claims die voortvloeien uit verwondingen aan andere mensen.

Als u een rijklare auto bezit, heeft u wettelijk op zijn minst een basisdekking nodig, de zogenaamde WA-verzekering, zelfs als u er niet in rijdt. Sancties voor rijden zonder verzekering variëren van een boete en ten minste zes punten op uw rijbewijs tot een rijontzegging. Het kan ook zijn dat uw auto van u wordt afgenomen.

Sommige dingen worden meestal geleverd met een uitgebreide autoverzekering, maar niet altijd. Ze kunnen belangrijk voor u zijn, dus controleer zorgvuldig de kleine lettertjes van uw polis.

Controleer bijvoorbeeld of u verzekerd bent voor:

autoradio, luidsprekers 

persoonlijke bezittingen in de auto

berging van het voertuig of vervoer per ongeval

ruitschade en verlies of diefstal van sleutels.

Dit zijn optionele keuzes, maar wanneer u dit fijn vind kunt u hiervoor kiezen.

Ikverzekerhetbeste.nl