Altrecht sluit aan bij Leo Kannerhuis Nederland

Overeenkomst Leo Kannerhuis Nederland - AltrechtAltrecht heeft een franchiseovereenkomst getekend om aan te sluiten bij Leo Kannerhuis Nederland. De samenwerking gaat in op 1 januari 2012 en geldt voor al het zorgaanbod autisme van Altrecht.

Door de samenwerking met een instituut dat geheel is gespecialiseerd in autisme en andere GGZ-instellingen in heel Nederland, wil Altrecht de kwaliteit van haar zorgverlening en de kennis op dit vlak op een nog hoger peil brengen. De samenwerking werkt naar twee kanten. Ten eerste gaat Altrecht gebruikmaken van de grote expertise, kennis en evidence based-modules van Leo Kannerhuis Nederland. Aan de andere kant kan Altrecht haar behandelaanbod inbrengen en bijdragen aan de verdere ontwikkeling van autisme-hulpverlening.

Binnen Altrecht zijn de divisies Jeugd en Willem Arntsz actief voor de doelgroep met een stoornis uit het autisme spectrum. De behandelaren in de beide divisies zijn erg enthousiast over de aanstaande samenwerking. Joost Smit (algemeen directeur Altrecht Jeugd) hierover: “Het Dr. Leo Kannerhuis is op het gebied van autisme dé specialist in Nederland. Dat wordt onderstreept door het feit dat zij het TOPGGz-label hebben verworven. De samenwerking binnen Leo Kannerhuis Nederland is een goed voorbeeld van hoe Altrecht in de toekomst haar kwaliteit verder wil verhogen door middel van strategische samenwerking met ketenpartners in de zorg. Door de modules van Leo Kannerhuis Nederland toe te passen binnen onze hulpverlening, bieden we de patiënt de best denkbare zorg. Ook leidt deze samenwerking tot meer continuïteit als het gaat om innovatie en kwaliteitsverbeteringen van de zorg aan mensen met autisme. Iedereen profiteert van deze overeenkomst.